OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 2013 -2014 öğretim yılı başında Pendik Anadolu İmam Hatip Lisesinin öğrencilerinin bir kısmı ve ilk defa uygulanan 4+4+4 eğitim sisteminin ilk ortaokul öğrencilerini alarak Kurtköy merkezde yer alan Lise Caddesi üzerinde yeni yapılan binada eğitim öğretime başlamıştır. Daha sonra lise erkek öğrencilerini Çamlıkta yapılan Ali Yakup Cenkçiler Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesine, lise kız öğrencilerini ise Kurtköy Viaport Alışveriş Merkezi yakınlarında açılan Şule Yüksel Şenler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesine aktarmış. 2014 – 2015 yılından itibaren sadece 9. Sınıf öğrencileri ile yoluna devam eden okulumuz hızla büyüdüğü için  2015 – 2016 eğitim öğretim yılında lise bölümünde  okumakta olan 275 öğrenci ile Şeyhli Merkezde bulunan Melek Aknil Kız Meslek Lisesi olarak faaliyet gösteren binanın, eski okul tarafından boşaltılmasıyla bu binaya geçici olarak taşınmıştır. Okulumuz lise bölümü 2016 Şubat ayında Velibaba Mahallesinde yaptırılan yeni binaya taşınarak eğitim öğretime bir süre de o binada devam etmiştir. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı başlangıcında tüm lise sınıflarımız Kurtköy Merkezdeki binamıza dönerek kalıcı olarak yerleşmişlerdir. Okulumuz bugün bünyesinde  9. sınıftan 12. sınıfa kadar yaklaşık 470 lise Kız öğrencisi ile eğitime devam etmektedir. Ortaokul bölümünde ise 300 kız öğrencimiz bulunmaktadır.

Yayın: 01.11.2016 - Güncelleme: 29.03.2023 12:03 - Görüntülenme: 4068