T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / PENDİK - Kurtköy Anadolu İmam Hatip Lisesi

Haberler

Mrt

Manevi ve kültürel değerlerimiz hakkında farkındalık oluşturmak için Çamlıca Camiini ziyaret ettik

Mrt

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE MEHMET AKİF ERSOY Şu Boğaz harbi nedir? Var mı ki dünyâda eşi? En kesif orduların yükleniyor dördü beşi. -Tepeden yol bularak geçmek için Marmara'yaKaç donanmayla sarılmış ufacık bir karaya. Ne hayâsızca tehaşşüd ki ufuklar kapalı! Nerde-gösterdiği vahşetle 'bu: bir Avrupalı' Dedirir-Yırtıcı, his yoksulu, sırtlan kümesi, Varsa gelmiş, açılıp mahbesi, yâhud kafesi! Eski Dünyâ, yeni Dünyâ, bütün akvâm-ı beşer, Kaynıyor kum gibi, mahşer mi, hakikat mahşer. Yedi iklimi cihânın duruyor karşında, Ostralya'yla beraber bakıyorsun: Kanada! Çehreler başka, lisanlar, deriler rengârenk: Sâde bir hâdise var ortada: Vahşetler denk. Kimi Hindû, kimi yamyam, kimi bilmem ne belâ... Hani, tâuna da züldür bu rezil istilâ! Ah o yirminci asır yok mu, o mahlûk-i asil, Ne kadar gözdesi mevcûd ise hakkıyle, sefil, Kustu Mehmedciğin aylarca durup karşısına; Döktü karnındaki esrârı hayâsızcasına. Maske yırtılmasa hâlâ bize âfetti o yüz... Medeniyyet denilen kahbe, hakikat, yüzsüz. Sonra mel'undaki tahribe müvekkel esbâb, Öyle müdhiş ki: Eder her biri bir mülkü harâb. Öteden sâikalar parçalıyor âfâkı; Beriden zelzeleler kaldırıyor a'mâkı; Bomba şimşekleri beyninden inip her siperin; Sönüyor göğsünün üstünde o arslan neferin. Yerin altında cehennem gibi binlerce lağam, Atılan her lağamın yaktığı: Yüzlerce adam. Ölüm indirmede gökler, ölü püskürmede yer; O ne müdhiş tipidir: Savrulur enkaaz-ı beşer... Kafa, göz, gövde, bacak, kol, çene, parmak, el, ayak, Boşanır sırtlara vâdilere, sağnak sağnak. Saçıyor zırha bürünmüş de o nâmerd eller, Yıldırım yaylımı tûfanlar, alevden seller. Veriyor yangını, durmuş da açık sinelere, Sürü halinde gezerken sayısız teyyâre. Top tüfekten daha sık, gülle yağan mermiler... Kahraman orduyu seyret ki bu tehdide güler! Ne çelik tabyalar ister, ne siner hasmından; Alınır kal'â mı göğsündeki kat kat iman? Hangi kuvvet onu, hâşâ, edecek kahrına râm? Çünkü te'sis-i İlahi o metin istihkâm. Sarılır, indirilir mevki-i müstahkeml

Mrt

Sosyal Sorumluluk Çerçevesince OKulumuz Öğrencileri Fakir velilerimiz ve Fakir aileler için Koli yardımı kampanyası düzenlendi.yaklaşık 70 Fakir aileye koli yardımı yapıildı.Görev alan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkürler.

Mrt

18 Mart Çanakkale zaferi ve şehitleri anma günü için Tarih öğretmeni Selda Ercan  11. Sınıflar arası pano yarışması düzenlenmesini sağladı. 11/a-b-c-f sınıfları yarışmaya katıldı. 1. Olan sınıfımız 11/A sınıfı oldu. Ödül olarak sınıfça gezi düzenlenecektir. Amacımız okul koridorlarında panolarla 18 Martı tüm öğrencilere hissettirmekdi.

Mrt

12.Sınıflara Pendik  Belediyesinin İftarı

12.Sınıf Öğrencilerine Yönelik ,Pendik belediyemizin yapmış olduğu iftar ikramından dolayı teşekkürler

Mrt

12 Mart Mehmet Akifi Anma Programı

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Mart ayında  lise öğrencilerimizce,  Kutadgu Bilig’den seçilen kelimelerle "Anlamını Bul" etkinlikleri yapıldı.

Mrt

Okulumuz 12.Sınıf öğrencilerine yönelik ,motvasyonlarını artaırmak için:  Medeniyet ve Okan Üniversitelerine geziler düzenledik

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle okulumuzda deprem tatbikatı ve tahliye tatbikatı yapıldı

Mrt

HÜSEYİN GONCAGÜL'LE RAMAZAN ÇOCUK ŞENLİĞİ

Televizyon ve Radyo Dünyasından tanıdığımız program yapımcısı ve sunucusu Hüseyin GONCAGÜL’ün katılımıyla okulumuzda İHO öğrencilerimizle unutulmaz bir program gerçekleştirdik.

"Ramazan Çocuk Şenliği" başlığında Pendik İTO Şehit Ahmet Aslanhan Anadolu İmam Hatip Lise Öğrencileriyle birlikte İHO öğrencilerimizin katıldığı ve öncesinde Ramazan sokağımızda açılan stantta Osmanlı macunu ve pamuk şekeriyle ağızlarını tatlandıran öğrencilerimiz OAB Annelerimizin özenle hazırladığı ve açılışını yaptığımız Ramazan Sokağımızı ziyaret ettiler. Daha sonra Salon programımızda Nasrettin Hoca, Karagöz, İllüzyon gösterisi, Semazen gösteriyle heyecan dolu, keyifli ve neşeli bir gün geçirdiler.

Çeşitli etkinlikler ve eğlenceli aktiviteler ve kısa kısa sahne yarışmalarıyla heyecanın zirve yaptığı programda çekilişle iki öğrenciye bisiklet 4 öğrenciye de Arduino kodlama seti hediye edildi.

Ramazan'ın manevi atmosferini yansıtan, ramazan iklimine öğrencilerimizi hazırlayan, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma duygularını öne çıkaran sohbet, skeç, dua ve ilahiler ile Ramazan Şenliğimiz hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Başta Okul idaremiz olmak üzere Organizasyonda görev alan, emek veren destek olan herkese, Kıymetli Abimiz, hocamız Hüseyin GONCAGÜL ve ekibine teşekkür

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ortaokul  öğrencilerimiz tarafından "Yunus Emre Şiirleri ve Pano" çalışması  yapıldı.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Ortaokul olarak Ocak 2024 Ay'ında yaptığımız etkinliklerimiz:

*HATIRLATMACA ETKİNLİĞİ

*ANLAT BAKALIM

*DEDE KORKUT HİKAYELERİ PANOSU

*GÜNÜN KELİMESİ

*OKUDUĞUMUZ KİTAPLARDAN SEÇMELER

Mrt

Deyimler ve Atasözleri ortaokul öğrencileri tarafından resimlendi ve anlat bakalım etkinliği yapıldı.

Mrt

Okulumuz Öğrencisi İkbal ÇETİN'in Editörlüğünde hazırlanan ve yayımlanan "DÜŞÜNCE" adlı Türk Dili ve Edebiyatı dergimizin ilk sayısı okuyucularla buluştu.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında "Deyimler ve Atasözleri" Sergisi yapıldı.