İSTANBUL / PENDİK - Kurtköy Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ekm

Muharrem ayının 10. günü olan "Aşure Günü"nde okulumuzda geleneksel hale gelen 6. Aşure Günü etkinliğimizi gerçekleştirerek tüm öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte aşure yedik. Bu önemli gün için emek harcayan idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve okul görevlilerimize çok teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuz 12. Sınıf öğrencilerinin meslek seçimlerini sağlıklı yapabilmeleri, gelecekte eğitim görmek istedikleri üniversiteleri yakından tanımaları amacıyla, Rehberlik Servisi tarafından, 09.10.2018 tarihinde İstanbul Şehir Üniversitesi’ne gezi düzenlendi. Gezi; 12. Sınıf öğrencilerinden toplam 85 öğrencinin katılımı ve 3 öğretmen eşliğinde gerçekleştirildi. Program dâhilinde öğrencilerimize önce etkileşimli bir sunum yapıldı, ardından kampüs tanıtımı ve fakülte ziyaretleri gerçekleştirildi.

Ekm

6-21 Ekim tarihleri arasında hızla büyüyüp gelişen teknolojinin ritmini yakalayabilmek ve öğrencilerimize bu alanda farkındalık yaratabilmek için 6. sınıf öğrencilerimizle birlikte Code.org web sayfası üzerinden hem eğlenerek, hem de öğrenerek kodlama çalışmaları yapıyoruz. Amacımız çocuklarımızın bu alana ilgilerini çekmek ve onları geleceğin dili olan kodlama ile tanıştırmak.

Eyl

2017&2018 Eğitim Öğretim yılını tamamlayarak Yükseköğretim Kurumları Sınavında başarılı olan tüm öğrencilerimizi tebrik eder yeni okullarının hayırlı olmasını dileriz.

Haz

Ortaokul ve lise öğrencilerimiz ile birlikte Öğretmenlerimizin de katılımıyla iki farklı zamanda  okul iftarımızı gerçekleştirdik. Bu organizasyonda emeği geçen başta Okul Müdürümüz Mehmet Tayyip Aydın olmak üzere tüm idarecilerimize, Okul Aile Birliği başkanımız Sayın İsa Uzun’a, destek verip iftara katılan ve bu manevi havayı bize tattıran tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Gaziosmanpaşa Belediyesi ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, İstanbul´daki imam hatip okullarına yönelik ortaklaşa düzenlendiği İslami İlimler Olimpiyatının üçüncüsünün ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleşti.

İstanbul genelinde 37 bin İmam Hatip Okullarından öğrencinin katıldığı ve "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Arapça, Kuranı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Hz. Muhammed´in Hayatı" derslerinden oluşan sorulara cevap veren öğrenciler arasından, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu ve Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Sn. Hasan Tahsin Usta tarafından verildiği Yarışma Sonucunda okulumuz öğrencilerinden İrem ÜNLÜER birinci olarak Üç kişilik Umre, Bisiklet ve 5.000₺ para ödülü kazanmıştır. Ayrıca öğrencimiz Sudenaz ÖZDİL ise  olarak Bisiklet ve 3.000₺ para ödülü kazanmıştır.

Başarılarından dolayı öğrencilerimizi onları hazırlayan öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

May

Okulumuz idari kadrosu kendi aralarında yaptıkları bir toplantı ile yıl içinde gerçekleştirilen sosyal etkinliklerin değerlendirmesini yaptılar. Sosyal etkinliklerin dışında  kültürel ve  akedemik alanlarda yapılan değerlendirme sonucunda Kurtköy Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak  başlarılı bir eğitim öğretim yılı geçirildiğine karar verilerek önümüzdeki yıl bu başarıyı daha da ileriye taşıyacak tedbirlerin alınmasına karar verildi.

May

Öğretmenlerimiz kendileri ve öğrencileri için zaman yönetimi konulu kitap ve makaleler okuyup tartışarak aralarında konuyu değerlendirdiler.

May

Okulumuz 7. sınıf öğrencilerinin katılımı ile Pendik Belediyesi Bilim Merkezi´ne gezi düzenledik. Bilim Merkezi 2017 yılında faaliyete geçmiş olup, içerisinde birçok deney ve etkinlik imkanı bulunuyor. Öğrenciler okulda gördükleri Bilim, Fen ve Matematiği bu merkezde uygulama imkanı buluyor ve bilimin eğlenceli yüzü ile tanışıyorlar. Etkinliği düzenleyen ve öğrencileri ile birlikte katılım sağlayan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

May

Çevre ve paydaşlarla işbirliği çerçevesinde komşu okulumuz 700.Yıl Ortaokulunu ziyaret ettik.

May

Lise öğrencilerimizin İslami Sanatlarla ilgili çalışmaları.

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün planladığı "40 ŞAİR 40 ŞİİR" etkinliği çerçevesinde öğrencilerimiz şiirler ezberledi. Sınıf içinde ve sınıflar arası "Şiir Okuma Yarışması" yapıldı. 5.6.7.ve 8. sınıflardan öğrencilerimizin " 40 BENT"i okuduğu bir video çekimi yapıldı. 7. ve 8. sınıf öğrencileri ile bir şiir dinletisi programı sunuldu. Yarışma ve çalışmalar için emek harcayan başta öğretmenimiz Elif GÜNDÜZ olmak üzere tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

8. Sınıf öğrencilerimizden Atahan SERDAR Pendik Yıldızları Okul Spor Şenlikleri  Taekwondo müsabakasında Yıldız Erkekler kategorisinde 1. oluştur. Okulumuz takım halinde de ilçe üçüncülüğü ödülünü almış bulunmaktadır. Yarışmalara katılan öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının artarak devam etmesini dileriz.

May

Kavakpınar Ahmedi Hani Kültür Merkezi’nde eğitim gören Suriyeli öğrenciler için Pihmed aracılığı ile okulumuzda yardım kampanyası başlatılmıştı. Öğrencilerimizin ve velilerimizin özverileri sayesinde Suriyeli öğrenciler için çok sayıda hediye hazırlandı. Hazırlanan hediyeler okulumuz öğrencileri tarafından Suriyeli öğrenciler eğitim gördükleri sınıflarda ziyaret edilerek takdim edildi. Katkıda bulunan tüm velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

7. ve 8. Sınıf öğrencilerimiz okul koridorlarımızda Adab-ı Muaşeret sokağı hazırladılar.